Koh Mak cooking school

14.02.2012 kl. 20:12

_IMG_5497

Vi spenderade två vinterveckor på ön Koh Mak på Thailands östkust. Det var behagligt på alla sätt och vis. Medan hälften av gänget mest slappade i hängmattor, drack fruktiga drycker och läste böcker, var Magnus et Magnus aktiva. Bland annat gick dom på en cooking course för att lära sig fixa thaimat.

_IMG_5536 _IMG_5547

Det bästa med kursen var att lära sig mortla ihop flera olika currypastan som funkar som smaksättare till maten. Har man en god stark currypasta i kylen svänger man snabbt ihop en läcker thairätt.

_IMG_5578 _IMG_5570

En bra mortel är extra viktigt, smakerna och dofterna i exempelvis ingefära och citrongräs tas fram genom att ordentligt "klubba" på ingefäran och citrongräset innan man använder dem i maten. 

_IMG_5650

Läraren var en riktigt kunskapsbank gällande mat överlag. Hon berättade bland annat att ens inställning till koriander – denna ört som man antingen hatar eller älskar – är genetisk. Men man kan lära sig tycka om koriander.

recept5_web

Det var på alla sätt ett lyckat drag att gå på kursen just i semesterns början, så kunde Magnus och Magnus resten av resan identifiera alla ingredienser i lunchen och middagen om man var osäker på vad de egentligen var.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
tavla


Spontana smaker får du ta del av lättlagade (oftast) recept och inspirerande matstyling. Magnus kockar och skriver recept, Karin dukar upp och fotograferar.

pres

magnus.wigulfATgmail.com / karinATkarinlindroos.com


På vår tidigare matblogg Mat.blogg.hbl.fi hittar du ett digert receptarkiv.


VÅRA BÖCKER


Loppisfynd – Idéer & inspiration
(2010)  á 19,50 euro

Loppisfynd är en bok om skattjakter och loppisfynd, ett helt avsnitt är ägnat åt köket. Löytyy myös suomeksi: Kirppislöytöjä – Ideoita & inspiraatiota. Läs mera om boken och hur du beställer på loppisfynd.fi. Styling, foto & text: Karin Lindroos / Formgivning: Magnus Lindström.


Det stora suget – Kaffekalas, festivalmat & hemmafest (2009) á 18,50

Enkla rätter för alla tillfällen. Information om hur du beställer hittar du här. Recept & formgivning: Magnus Lindström / Styling & foto: Karin Lindroos.

Senaste kommentarer

23.01, 17:13Ny matblogg till hösten av Ketutar
04.06, 20:04Matig sallad med bönor & tonfisk av www.kardemums.blogspot.com
23.05, 12:27Picknickmacka av tina