Fredagsmiddagen

02.03.2012 kl. 08:22

Magnus, den här bloggens grundsten med tanke på att det är han som gör maten, är ute på europaturné, så det är lite tunnsått med god mat hemma hos oss för tillfället. Igår slängde jag in en fryst bulle i ugnen till lunch, så då vet ni ungefär vilken nivå det ligger på tills han kommer hem igen om någon vecka.

Som tur finns det lite i lager, som en uppmaning till er om att ta och skära palsternacka, morot och potatis i tunna stänger, lägga dem på en plåt och överösa dem med olja och goda kryddor, och sedan låta dem rosta i ugnen tills de blir riktigt knapriga.

potatis_web poster1

Vi åt det med coleslaw på rödkål och morot.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Det här ser helt fantastiskt gott ut. Sedan vill jag ännu berömma för den underbara headern, så snygg!
Nanó14.03.12 kl. 11:20
tavla


Spontana smaker får du ta del av lättlagade (oftast) recept och inspirerande matstyling. Magnus kockar och skriver recept, Karin dukar upp och fotograferar.

pres

magnus.wigulfATgmail.com / karinATkarinlindroos.com


På vår tidigare matblogg Mat.blogg.hbl.fi hittar du ett digert receptarkiv.


VÅRA BÖCKER


Loppisfynd – Idéer & inspiration
(2010)  á 19,50 euro

Loppisfynd är en bok om skattjakter och loppisfynd, ett helt avsnitt är ägnat åt köket. Löytyy myös suomeksi: Kirppislöytöjä – Ideoita & inspiraatiota. Läs mera om boken och hur du beställer på loppisfynd.fi. Styling, foto & text: Karin Lindroos / Formgivning: Magnus Lindström.


Det stora suget – Kaffekalas, festivalmat & hemmafest (2009) á 18,50

Enkla rätter för alla tillfällen. Information om hur du beställer hittar du här. Recept & formgivning: Magnus Lindström / Styling & foto: Karin Lindroos.

Senaste kommentarer

23.01, 17:13Ny matblogg till hösten av Ketutar
04.06, 20:04Matig sallad med bönor & tonfisk av www.kardemums.blogspot.com
23.05, 12:27Picknickmacka av tina