Kall sparrissallad med ansjovisdressing

05.05.2012 kl. 10:55
_IMG_3394
Sparrisen kan också ätas rå, och har då en helt annan smak än den tillredda sparrisen. 

För 4

Ca 10 sparrisar
1 gurka
1/2 kruka gräslök
1 kruka ärtskott
1/4 kålhuvud
Örter, exempelvis basilika, persilja

Dressing

3 ansjovisfiléer
1 äggula
1/2 dl olivolja
3 msk creme fraiche
1/2 lime


Krutonger

3 skivor rågbröd
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
Salt & peppar










  1. Hyvla sparrisen med en osthyvel på längden och lägg strimlorna i iskallt vatten.
  2. Hacka upp gurka, strimla kålen och grovhacka gräslöken, ärtskotten och örterna.
  3. Superfinchacka ansjovisen. Vispa äggulan tillsammans med ansjovishacket tillika som du försiktigt häller i olivoljan. Tillsätt creme fraiche och det rivna skalet från och saften ur halva limen. Vispa ihop.
  4. Placera sparrisen med resten av ingredienserna i en skål och blanda i dressingen.
  5. Tärna rågbrödet och lägg i en skål. Pressa i vitlöken och häll i olivoljan. Salta och peppra, blanda om och låt stå och dra in en kort stund. Stek dem i en torr stekpanna i cirka 5 minuter, Blanda om nu som då.
  6. Lägg sallden på ett serveringsfat och släng krutongerna ovanpå.


Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Den ska jag testa! Älskar sparris!
Emilia07.05.12 kl. 11:55
Mums! Låter riktigt gott.
Kira07.05.12 kl. 14:34
tavla


Spontana smaker får du ta del av lättlagade (oftast) recept och inspirerande matstyling. Magnus kockar och skriver recept, Karin dukar upp och fotograferar.

pres

magnus.wigulfATgmail.com / karinATkarinlindroos.com


På vår tidigare matblogg Mat.blogg.hbl.fi hittar du ett digert receptarkiv.


VÅRA BÖCKER


Loppisfynd – Idéer & inspiration
(2010)  á 19,50 euro

Loppisfynd är en bok om skattjakter och loppisfynd, ett helt avsnitt är ägnat åt köket. Löytyy myös suomeksi: Kirppislöytöjä – Ideoita & inspiraatiota. Läs mera om boken och hur du beställer på loppisfynd.fi. Styling, foto & text: Karin Lindroos / Formgivning: Magnus Lindström.


Det stora suget – Kaffekalas, festivalmat & hemmafest (2009) á 18,50

Enkla rätter för alla tillfällen. Information om hur du beställer hittar du här. Recept & formgivning: Magnus Lindström / Styling & foto: Karin Lindroos.

Senaste kommentarer

23.01, 17:13Ny matblogg till hösten av Ketutar
04.06, 20:04Matig sallad med bönor & tonfisk av www.kardemums.blogspot.com
23.05, 12:27Picknickmacka av tina